Barbara Moget

Barbara studeerde in 1997 af aan de Kunst-Academie in Rotterdam, richting illustratieve vormgeving. Direct na het oprichten van haar bedrijf maakten tijdschriftredacties, uitgeverijen en bureaus graag gebruik van haar illustraties. Sindsdien staan de illustraties op verschillende websites, in bladen en in tijdschriften. Met grote regelmaat is haar werk te bewonderen in bijvoorbeeld de Quest en Het Onderwijsblad van het AOB.

Unieke illustratie stijl

Barbara maakt collage-achtige illustraties. Eigen beeldmateriaal wordt zo bewerkt met een totaal ander beeld als resultaat. Een foto van een koffiemolen kan bijvoorbeeld veranderen in een vreemd monster. Of de stofzuigerslang blijkt prima materiaal voor de slurf van een olifant. De illustraties van Barbara zijn niet alleen maar leuke plaatjes. Ook conceptueel zijn ze doordacht. Barbara duikt in het onderwerp en komt zo beeldend tot verrassende uitkomsten.

Portretten

Naast haar werk als illustrator maakt Barbara ook portretten in opdracht voor particulieren. Een hele andere stijl maar een zeer welkome afwisseling.

Tekencursus

Barbara geeft ook tekenles in haar atelier in Delfgauw. Als gediplomeerd tekendocente weet zij haar cursisten al na een aantal lessen tot verassende resultaten te brengen.

 

Opleiding:

Kunst Academie; illustratie 1994-1997

Hogeschool Rotterdam; docent tekenen 1990- 1994

 

Opdrachtgevers:

Quest , Het onderwijsblad, Vidi, Adformatie,

Cragt, Rabobank, JBZ, Teamonder 21,

Computable, Meulenhoff, Didaktief, Intermediar,

ABC, Commond, FEM, HBO-journaal,

SBM, Mackaay, Technisch Weekblad,

Karin Bloemen, Shop Around, e.a.